Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece

Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ στην πληγείσα Θεσσαλία με την υποστήριξη της Teleperformance Greece

Οι εθελοντές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. πιστοί στις αρχές τους να βρίσκονται πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, οργάνωσαν αποστολή προς την πλημμυροπαθείσα Θεσσαλία προς ενίσχυση των τοπικών ομάδων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λάρισας και ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Βόλου) που επιχειρούσαν από την αρχή της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, μετά από κάλεσμα του Θεσσαλιάρχη της Π.Υ. Μητσογιάννη Νικολάου, στην περιοχή κυρίως της Καρδίτσας και της Λάρισας, οι υπέστησαν και τη μεγαλύτερη καταστροφή από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην αποστολή συμμετείχαν 50 εθελοντές διασώστες με πλήρη Μέσα Ατομικής Προστασίας, εξοπλισμό και οχήματα, με στόχο τη διάσωση εγκλωβισμένων κατοίκων και ζώων. Εθελοντές από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω και Αθήνας, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Παύλου Μελά και ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λοκρών με τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα, πέντε (5) τζιπ, τρεις (3) φουσκωτές βάρκες, ένα van και μία κινητή ιατρική μονάδα έφτασαν στο χωριό Κοσκινά την Παρασκευή το βράδυ.

Από το πρώτο κιόλας βράδυ και επιχειρώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 7 ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και τέσσερα σκυλιά.

Την επόμενη ημέρα, καθ' υπόδειξη πάντα της Π.Υ. υπηρεσίας, κατευθύνθηκαν στο χωριό Πεδινό επιχειρώντας εκεί και στη συνέχεια στα χωριά Ψαθοχώρι και Μεταμόρφωση.

Δεύτερο κλιμάκιο εθελοντών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. εστάλη στην πόλη της Λάρισας για άντληση υδάτων σε οικίες πολιτών.  

Η αποστολή αναχώρησε την Κυριακή αργά το βράδυ αφήνοντας πίσω τις τοπικές ομάδες που συνεχίζουν να επιχειρούν και να παλεύουν μέχρι και σήμερα.

Στο μέρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) βρέθηκε για άλλη μία φορά η Teleperformance Greece, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας “Daniel”.  

Επιπρόσθετα, καθώς οι πληγείσες περιοχές είναι πολλές και οι πλημμυροπαθείς εκατοντάδες σε όλη την Θεσσαλία, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η προσπάθεια της ΕΠ.ΟΜ.Ε. συνεχίζεται και θα μεταβούμε στην Θεσσαλία 22-23-24/09/2023 για να μοιράσουμε είδη πρώτης ανάγκης.

Ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και τους εθελοντές της στην εταιρεία Teleperformance Greece, η οποία μόλις ενημερώθηκε για την δράση έσπευσε να βοηθήσει.

Η Teleperformance Greece στο πλαίσιο του προγράμματός εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, ανέλαβε την κάλυψη μεγάλου μέρους των εξόδων της αποστολής, συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου εξοπλισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην πραγματοποίησή της.  

Οι σχέσεις της Teleperformance Greece και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών επισφραγίστηκαν μετά την πρώτη τους συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση της αποστολής της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στη σεισμόπληκτη Τουρκία. Από εκείνη τη στιγμή, η Teleperformance Greece βρίσκεται στο πλευρό της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ενισχύοντας το έργο της και ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις.

Η ομάδα παλεύει με ίδια μέσα και κάποια λειτουργικά έξοδα, τα οποία πολλές φορές είναι δυσβάσταχτα. Είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών, βασισμένες στο αίσθημα της αλληλοβοήθειας, για να κατορθώσουμε όλοι μαζί να παρέχουμε στους πολίτες τις συνθήκες εκείνες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.